Autor: 021.rs

Novi Sad
16.09.2016.
17:18 > 20:06
Zelena debata "Pas i grad" održaće se u ponedeljak, 19. septembra u Kulturnom centru.
  • dule

    18.09.2016 23:23
    @Dragana

    "Postoji brdo neodgovornih vlasnika i to se treba sankcionisati, srećemo ih skoro svaki dan, ali nije u redu da se svi trpamo u isti koš sa njima."


    A onda izađemo na ulicu i prebrojimo:

    1) Koliko vlasnika svoje pse vodi na povodcu sa korpom, koliko samo na povodcu a koliko ih slobodno pušta dok idu ulicom
    2) Koliko vlasnika pasa čisti izmet za svojim psom

    I ja onda nekako dođem do zaključka da je većina, jelte, po mojim standardima neodgovorna.


    O psima lutalicama i "dobrim dušama" koji ih hrane i poje al' ih u svoju kuću ne uzimaju neću ovom prilikom.
  • Snoopy

    18.09.2016 04:50
    Petarde-opasnost
    Trebalo bi spomenuti i petarde i pre nego sto pocne njihova sezona.
  • @Djura

    17.09.2016 02:45
    Da li je pravopis srpskog jezika toliko tezak za savladati?
  • ĐURA

    16.09.2016 18:42
    LJUBIMAC
    Dali svaki pas može da živi u STANU !?
  • Novosadjan

    16.09.2016 18:32
    Naravno
    Psima je mesto na računima informatike. Koriste komunalne usluge, red je da njihovi vlasnici to i plaćajU.Nije red da umesto vlasnika plaća solidarno komšiluk.
    Uostalom, vlasnici ih tretiraju kao člana porodice, neće im smetati da ih i komšije tako tretiraju.
  • Dragana

    16.09.2016 17:59
    Najbolje da još i Informatici plaćamo dodatno, za šta, ono malo vode što pas potroši mesečno? Onda bi sledeći korak trebalo da bude uhođenje stanara i dodatna naplata po svakom ko dođe u goste, jer i oni peru ruke, piju vode, neki prespavaju i tuširaju se. Dok su u normalnim evropskim zemljama psi integrisani u društvo i mogu se videti u gradskom prevozu, prodavnicima, kafićima, ovde i dalje vlada palanačko viđenje da je ker alarmni sistem za držanje na lancu u dvorištu i da im nije mesto u gradu. Kad god je neka vest o ljubimcima, okome se na nas, izgleda da su vlasnici pasa i biciklisti najveći problem Novog Sada. Kao odgovoran vlasnik koji kupi za psom, ne pušta ga s povoca na mestima gde to nije dozvoljeno i ko vodi računa o tome da postoje ljudi koji ne vole ili se boje pasa, pitam se kad će grad prestati da izmišlja razloge da me klepa po džepu što sam rešila njihov problem i udomila psa sa ulice? Postoji brdo neodgovornih vlasnika i to se treba sankcionisati, srećemo ih skoro svaki dan, ali nije u redu da se svi trpamo u isti koš sa njima. Zakon se mora poštovati i svako se mora prihvatiti svojih odgovornosti, ali treba i da se poradi na tome da se obezbedi više prostora za istrčavanje i igranje pasa i slično, što bi moglo da se finansira delom i od kazni neodgovornim vlasnicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna